Vlerat / Vizioni / Misioni

Vlerat

Ne besojmë në ekzistnecën e vlerave të thella brenda shoqërisë, si angazhim social, ndihmës dhe mirësjellës.

“BREZI Ynё” mishёron kёto vlera dhe beson nё aftёsinё e saj pёr tё kontribuar direkt nё shoqёrinё tonё. “BREZI Ynё” siguron njё pasqyrё tё plotё tё shoqёrisё dhe kombinon pikat e forta tё anёtarёve tё saj, kёshtu pёr tё bёrё ndryshime kolektive nё botё, nё vendin tonё dhe nё oborrin tonё. Aktivitet, siç ёshtё metoda e dakorduar e “BREZIT Ynё” pёr tё qenё aktiv, pёr tё ndihmuar dhe inkurajuar njerёzit qё kanё nevojё pёr mbёshtetje.

Kontributi i secilit individ nё fushёn humanitare ёshtё aq i rёndёsishёm sa pёrpjekja e njё komuniteti, siç ёshtё shembull “BREZI Ynё”, i cili jep njё kontribut domethёnёs pёr komunitetin shqiptar. Ne kemi pёr qёllim inkurajimin e anёtarёve tonё nё kёtё komunitet tё bashkuar, i karakterizuar nga vlerat e saj tё forta humanitare dhe pёr thirrjen pёr angazhim individual, pjesёmarrjen, bashkёpunimin, shpirtin ekipor dhe pёr projektimin e ideve.

Prandaj, ne i gjallёrojmё anёtarёt tonё pёr tё ndёrmarrё iniciativa, tё bashkohen dhe tё ndjekin projekte pёr bamirёsi – qofshin ato doancione apo punё vullnetare – dhe pёr t’i realizuar kёto brenda shoqatёs “BREZI Ynё”.

Le tё mos harrojmё se nga ku kemi ardhur kёshtu qё tё jemi nё gjendje tё dimё se ku po shkojmё. Dёshmojani vetes tuaj se Ju keni guximin dhe zemёrdёlirёsinё pёr tё kontribuar nё ndryshimet pozitive brenda shoqёrisё duke pranuar se ne, si komunitet, kemi kёrkesa pёr tё arritur qёllimet tona dhe kёshtu duke marrё iniciativa pёr t’i arritur kёto ndryshime pozitive. Brezi ynё (gjenerata jonё) ka mundёsi pёr t’i pёrshtatur, pёr t’i pёrsosur dhe pёr t’i pёrmirёsuar idetё e mospёlqyera qё janё praktikuar nё tё kaluarёn dhe nё tё tashmen. Le ta shfrytёzojmё kёtё mundёsi pёr tё bёrё mirё nё kuadёr tё shoqatёs “BREZI Ynё” dhe nё kёtё mёnyrё tё ndikojmё pozitivisht.

Si anёtarё/e  i/e shoqatёs “BREZI Ynё”, i pranoni dhe i kuptoni vlerat morale tё kёsaj shoqate humanitare. Pёr kёtё arsye, Ju nuk do ta shfrytёzoni kёtё shoqatё pёr pasurim individual apo kolektiv. Nёpёrmjet rrugёs suaj nё shoqatёn “BREZI Ynё”, besnikёria, respekti dhe toleranca do tё jenё vlerat Tuaja kryesore autoritative. 

Vizioni

Çfarё dёshiron tё arrijё “BREZI Ynё”?

Realizimin e projekteve tё ndryshme nё fushat pamore si nё art, muzikё, letёrsi.

Tё qenit i konsideruar s’i njё burim frymёzuaes nga shoqёria ndёrkulturore.

Funksionimi si njё partner i njohur, i besueshёm dhe me vlera pёr qёllime humanitare.

Kontribuimi nё reduktimin e paragjykimeve.

Tё pasurit aftёsi pёr ndihmё dhe mbёshtetje aty ku ndihma ёshtё e nevojshme.

Misioni

Si do ta realizojё “BREZI Ynё” misionin?

Me edukimin, nxitjen e talentave dhe pasurimin e njohurive nё fushat e çёshtjeve tё identitetit, tё integrimit, artit dhe kulturёs.

Duke siguruar njё rrjedhё tё verifikuar dhe objektive tё informacionit

Me njё organizim jo-fitimprurёs, jo-politik dhe jo-fetar.

Duke promovuar dhe investuar nё kompetencёn dhe potencialin e shoqёrisё tonë.

Me respekt dhe me mirёkuptim tё njerёzve, kafshёve dhe natyrёs.

Duke mёsuar nёpёrmjet artit.

Kush duhet ta kuptojё vizionin e shoqatёs “BREZI Ynё”?

 

Enstuziastёt kulturor dhe artistik nёpёr Evropё

Artistёt, muzikantёt, aktorёt, shkrimtarёt, fotografёt etj.

Personat qё kanё nёvojё pёr ndihmё, personat dhe familjet me nevoja